Dit moet u weten over lamelparket vloeren!

Lamelparket is een samenstelling van verschillende soorten hout. Wilt u meer te weten komen over deze vloersoort? Lees dan gauw verder! In deze blog geven we namelijk antwoord op de meest gestelde vragen over lamelparket vloeren.

Wat is lamelparket?

Ten eerste is het belangrijk om stil te staan bij de vraag: Wat is lamelparket? Lamelparket is een samenstelling van verschillende soorten hout. De toplaag van een lamelparket vloer bestaat uit hardhout. De onderlaag van de vloer bestaat uit multiplex.

Een lamelparket vloer kan verschillen in de totale dikte. Dit verschil in dikte zit tussen de 10 en 16 millimeter. De totale dikte van de vloer bepaalt de kwaliteit van de vloer. Hoe dikker de vloer, des te langer de vloer mee gaat. Ook is de vloer vaker op te schuren wanneer het dikker is, waardoor het ook weer een langere tijd mee gaat.

Lamelparket combineren met vloerverwarming, kan dat?

Wanneer u gebruik maakt van vloerverwarming wilt u natuurlijk dat uw vloer daar goed op aansluit. Een lamelparket vloer is zeer geschikt om met vloerverwarming te combineren. Wanneer u een lamelparket vloer direct op de basisvloer verlijmt, maakt het optimaal gebruik van de vloerverwarming. Doordat de warmte een minimale afstand hoeft af te leggen, kan het een maximale warmte geven.

Hoe wordt een lamelparket vloer gelegd?

Een lamelparket vloer is te leggen op verschillende manieren. Één van deze manieren is zwevend leggen. Hierbij gebruikt u een ondervloer en schuift u de verbindingen in elkaar.

Daarnaast kan een lamelparket vloer ook worden verspijkerd op zwevende platen. Hierbij wordt een vloer dus ook zwevend gelegd, maar gaat het werking van de vloer tegen omdat het is vastgespijkerd.

Tenslotte kan lamelparket ook direct verlijmd worden op de basisvloer. Dit is de beste optie wanneer u de vloer wilt laten combineren met vloerverwarming. Hierdoor haalt u het maximale rendement uit uw vloerverwarming.

Contact

Heeft u nog andere vragen over lamelparket vloeren? Neem dan contact met ons op! We beantwoorden graag al uw vragen.