Kan dat? Een laminaatvloer op vloerverwarming?

Bent u opzoek naar een nieuwe laminaatvloer maar u vraagt zich af of laminaat te combineren is met vloerverwarming? Het antwoord is: JA! Laminaat is uiterst geschikt in combinatie met vloerverwarming. We leggen u in deze blog uit waar u rekening mee moet houden en geven advies over de verschillende laminaatvloeren.

Welke ondervloer voor het laminaat is geschikt voor vloerverwarming?

Wat onder andere belangrijk is als u een laminaatvloer over vloerverwarming gaat leggen is het kiezen van de juiste ondervloer. Sommige ondervloeren laten juist de warmte goed door en andere hebben een isolerende werking.

Kies bij laminaat in combinatie met vloerverwarming voor één van deze twee ondervloeren, deze hebben de juiste doorlatingswaarden.

Wat is de warmteweerstand van een laminaatvloer?

De warmteweeststand van een materiaal wordt uitgedrukt in R-waarden of RW-waarden. Misschien zegt u dit niets maar daarom helpen wij u graag! De maximale warmteweerstand van uw laminaat vloer moet onder de 0.150 m2 K/W blijven voor optimaal rendement van uw vloerverwarming. Hieronder vindt u een overzicht van de warmteweestand van onze laminaatvloeren.

  • 6mm laminaat = 0.038 m2 K/W
  • 7mm laminaat = 0.052 m2 K/W
  • 8mm laminaat = 0.053 m2 K/W

Kan een laminaatvloer ook tegen vloerverkoeling?

Tegenwoordig hebben woningen naast vloerverwarming ook steeds vaker vloerverkoeling. Is dat een laminaatvloer nog steeds een goede keuze? Het antwoord hierop is ook ja, als u maar kiest voor een goede ondervloer. De ondervloer moet een lage warmteweerstand hebben en een vochtscherm. Het kan namelijk voorkomen dat er lichte condensvorming ontstaat tussen de betonvloer en de ondervloer. Als de ondervloer beschikt over een vochtscherm kan het geen kwaad voor uw laminaatvloer.

Welk onderhoud heeft een laminaatvloer nodig met vloerverwarming?

Natuurlijk wilt u ook lang kunnen genieten van uw prachtige laminaatvloer. Laminaat vergt altijd een beetje onderhoud, maar in combinatie met vloerverwarming is dit extra belangrijk. Dit komt doordat de warmte van de vloerverwarming het hout sneller uitdroogt.

Om te zorgen dat dit niet gebeurt hebben wij speciale onderhoudsproducten, deze zorgen ervoor dat de vloer in optimale staat blijft. Deze onderhoud set is verkrijgbaar op onze website!