Tips & tricks voor het uitzoeken van een laminaatvloer

Bij het uitzoeken van een laminaatvloer komen veel dingen kijken. Zo is het belangrijk dat u kijkt naar de kleur, structuur en kwaliteit van de vloer. In deze blog helpen we u op weg in dit proces. Veel leesplezier!

Hoe bepaalt u de kleur van uw laminaatvloer?

Wat belangrijk is bij het kiezen van de kleur van uw nieuwe laminaatvloer is de afmeting van de ruimte.
Heeft u een grote en brede kamer? dan is het mooi om te werken met warme of donkere tinten. Door te werken met deze kleuren lijkt de ruimte wat groter en voelt de kamer gezellig aan.
Wanneer u kleinere ruimtes heeft, adviseren wij u om voor een natuurlijke kleur te gaan. Met deze tinten kan u de ruimte echt opentrekken.

De kleuren van de meubels is ook een grote factor bij het uitkiezen van een laminaat vloer. De vloer is de basis van elk interieur en de meubels moeten daar perfect bij aansluiten.

Een laminaatvloer met of zonder structuur?

Laminaatvloeren kunnen bestaan uit meerdere structuren. Zo kan een laminaat vloer helemaal glad en vlak zijn, het kan een ribbelende werking hebben en er kan een groef in de plank zitten.

Wanneer u rust wilt uitstralen in uw woning, is het belangrijk om een laminaat vloer te hebben zonder veel werking in de plank. Dit wordt dus dan al snel een gladde laminaat plank. Wanneer u een rustieke vloer zoekt, gaat u natuurlijk voor de laminaatvloer met een ribbelende werking. Daarnaast hoort een plank met een groef ook echt thuis in een landelijke interieur stijl.

Wat is beter laminaat met of zonder groef?

Laminaat zonder een groef is niet slechter dan een laminaat met groef. Omdat de groef in een laminaat vloer heel minimaal is qua diepte, komt er ook nooit viezigheid in. De vloer is alsnog makkelijk schoon te maken en levert geen extra nadelen op.

Welke dikte laminaat heeft u nodig?

De dikte van een laminaat vloer kan verschillen. De dikte van de laminaat vloer bepaalt ook de kwaliteit van de vloer. Zo is laminaat van 6 millimeter geschikt voor slaapkamergebruik. Laminaat van 7 millimeter dik kan gebruikt worden in horecagelegenheden zoals een hotel of restaurant. Tenslotte is laminaat van 8 millimeter dik geschikt voor projectmatig gebruik.

Contact

Kom langs in onze showroom om ons aanbod aan laminaat te bekijken! We laten u graag alles zien. Tot dan!