Tips voor een geschikte ondervloer

Een goede ondervloer is altijd de basis van een goede vloer. Maar wanneer gebruikt u nu welke ondervloer? Dat leggen we u graag uit in dit artikel!

Ondervloer combineren met vloerverwarming

Wanneer u uw vloer wilt combineren met vloerverwarming is het belangrijk om een geschikte ondervloer te hebben. Wanneer u bezig bent om de vloer te leggen komt deze warmte er het meest doorheen. Belangrijk is dat de ondervloer niet te dik is en het de warmte goed geleidt. Een warmteweerstand moet minimaal zijn om er voor te zorgen dat het rendement met de vloerverwarming optimaal is.

Een onder vloer voor PVC die geschikt is voor vloerverwarming is onder andere de ‘Decibel Killer Pro Silence ‘Klik PVC’. Voor laminaat vloeren is de ‘Premium Line-R *vloerverwarming*’ het meest geschikt.

Ondervloeren voor appartementen

Voor in een appartement is het erg belangrijk om de goede ondervloer te hebben. Door de woningbouw wordt er altijd een geluidsisolatie eis gesteld van 10 Decibel. Dit is het minimale geluid wat de ondervloer moet kunnen dempen in verband met de onderburen.

Bij aanschaf van een onder vloer ontvangt u een certificaat van de ondervloer met alle specificaties er bij vermeld. Dit zorgt er voor dat u altijd kan aantonen dat de onder vloer genoeg geluid dempt.

Voor het gebruik in appartementen adviseren wij de ‘Decibel Killer Pro Silence’ voor PVC vloeren. Voor laminaat vloeren of houten vloeren is de ‘Pro-Silent Viltplaten *Extra Dempend*’ de perfecte ondervloeren voor geluidsdemping. Deze ondervloeren dempen meer dan 10 Decibel geluid en u ontvangt ook nog bij aankoop een certificaat met alle specificaties.

Ondervloer Praxis, Gamma en Hornbach

Ondervloeren die de Praxis, de Gamma en de Hornbach aanbieden zijn vooral ondervloeren met een geluidsdemping van 10 tot 11 decibel. Onze ondervloeren dempen tussen de 10 en 18 decibel geluid. Wilt u dus voor nog meer geluidsdemping gaan, kies dan één van onze vele ondervloeren!

Wanneer u voor de vochtisolatie van deze vloeren gaat, dan zijn Groene vilplaten of de Pro-Silence *Extra Dempend* ondervloeren het meest geschikt hier voor. Een tip is dan om bij vochtige ruimtes een vochtscherm onder de ondervloer te plaatsen. Dit houdt al het vocht tegen.

Contact

Kom langs in onze showroom om ons aanbod in ondervloeren te bekijken! Er staat alvast een kop koffie voor u klaar. Tot dan!