Voordelen PVC vloer

PVC vloeren, niet meer weg te denken uit ons interieur. Verkrijgbaar in houtlook, visgraatverband, tegelmotief, Hongaarse punt: de opties zijn eindeloos. Waarom is PVC zo populair? Wat zijn de voordelen? In deze blog lees je waarom een PVC vloer de ideale vloer is.

Eindeloze opties

PVC vloeren is er in alle soorten, maten en kleuren te krijgen. PVC met houtlook is het meest bekend. Het lijkt net alsof er een echte houten vloer in je woonkamer ligt dankzij de print van een houten plank. De houtlook is er weer in super veel kleuren en kan vervolgens ook weer in verschillende verbanden gelegd worden. De betonlook wordt ook steeds populairder. Wil je een gietvloer in huis maar kan dit niet? Ga voor een betonlook PVC vloer en creëer een super strak interieur.

Waterbestendig

Waar je bij laminaat en houten vloeren moet oppassen met water, hoef je je daar bij PVC niet druk over te maken. Ze zijn 100% waterbestendig dankzij het materiaal. Dit maakt PVC geschikt voor alle ruimtes in huis. Van je woonkamer tot in de badkamer, overal kan een prachtige PVC vloer liggen.

Vloerverwarmingsgeschikt

Veel huizen gaan tegenwoordig over op gasloze verwarming. Vloerverwarming is dan de ideale oplossing. PVC is een hele goede combinatie met vloerverwarming én vloerverkoeling. PVC heeft een hele lage warmteweerstand, waardoor de warmte er dus gemakkelijk door komt.

Geluiddempend

Woon je in een huis of appartement waar je moet voldoen aan geluidsnormen? PVC vloeren zijn super geluiddempend. Bij PVC heb je bijna geen loopgeluid en contactgeluid. Maak je gebruik van een ondervloer onder de PVC vloer, dan dempt de vloer tot wel 23dB.

Onderhoudsvriendelijk

Op zoek naar de look van een echte houten vloer maar zie je het niet zitten om een houten vloer te onderhouden? PVC is voor jou de beste keuze. PVC heeft geen speciale olie behandeling nodig, goed stofzuigen is meestal voldoende. Af en toe dweilen met een juiste reiniger is goed om je vloer mooi schoon te houden. Overtuigd? Kijk eens tussen onze mooie PVC vloeren!