Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Er zijn zo veel verschillende vloersoorten, maar welke vloeren zijn nou geschikt voor vloerverwarming? Op die vraag geven wij vandaag antwoord. Lees dus snel verder!

PVC vloeren en vloerverwarming

Vloerverwarming en een PVC vloer is een perfecte combinatie. PVC vloeren bestaan uit twee verschillende soorten: klik PVC en plak PVC. Klik PVC vloeren worden altijd zwevend gelegd. Dat betekent dat er altijd een ondervloer gebruikt moet worden. Met de juiste ondervloer kan een klik PVC vloer heel goed gecombineerd worden met vloerverwarming.

Een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming is de ‘Decibel Killer Pro Silence ‘Klik PVC’. Deze heeft een minimale warmteweerstand.

Plak PVC vloeren hebben geen ondervloer nodig. Deze vloeren kunnen direct worden verlijmd op de basisvloer. Hierdoor heeft u veel plezier van uw vloerverwarming! De warmte hoeft nu maar een kleine afstand af te leggen tot aan de vloer, wat zorgt voor een maximaal rendement van uw vloerverwarming.

Keramische tegels combineren met vloerverwarming

Daarnaast zijn keramische tegels en vloerverwarming ook een erg goede combinatie. Omdat keramische tegels gesteente is, geleidt het de warmte van de vloerverwarming erg goed. Ook houdt deze vloersoort de warmte goed vast, waardoor u een lange tijd genot heeft van uw vloerverwarming zonder al te veel te stoken. Dit bespaart uiteindelijk ook weer energie!

Laminaat

Ten derde is laminaat één van de vloersoorten die goed combineert met vloerverwarming. Laminaat is net zoals klik PVC een zwevende vloer. Deze vloer wordt dus ook altijd gelegd met een ondervloer. Het is hierbij dus ook zaak dat onder deze vloeren een ondervloer ligt die geschikt is voor vloerverwarming.

Een ondervloer die erg geschikt is voor vloerverwarming is de ‘Premium Line-R *Vloerverwarming*’ Deze ondervloer heeft een minimale warmteweerstand waardoor u optimaal gebruik kunt maken van uw vloerverwarming.

Parket

Tenslotte kan een parket vloer zeker gecombineerd worden met vloerverwarming. De voornaamste reden waarom parket een goede optie is met vloerverwarming is omdat deze vloersoort warmte goed vasthoudt. Wanneer de vloer eenmaal warm is, duurt het erg lang voordat het weer is afgekoeld.

 

Contact

Kom langs in onze showroom om ons volledige aanbod in vloeren te bekijken! Wij zetten alvast een kop koffie voor u klaar. Tot dan!