Hoe legt u zelf een klik PVC vloer?

Een klik PVC vloer heeft u zelf in een hand omdraai gelegd. Door het nieuwe kliksysteem is het leggen u nog makkelijker gemaakt. Voordat u begint met het leggen is het handig om te weten welke voorbereidingen er moeten worden getroffen en wat u nodig bent. En is de voorbereiding klaar hoe begint u dan met het leggen. Wij gaan het u stap voor stap uitleggen in deze blog.

Welke voorbereidingen zijn nodig voordat u de klik pvc vloer kunt leggen?

Voordat u begint met het leggen van de klik pvc vloer zijn een aantal dingen belangrijk. Ten eerste heeft u een goede ondervloer nodig, deze vlakt de basisvloer uit en zorgt voor optimale geluidsdemping. Check voordat u de ondervloer neer legt of de ondergrond hard, vlak en droog is. Leg vervolgens de ondervloer over de ondergrond op de plekken waar het klik PVC moet komen.

Daarnaast is het belangrijk dat u de vloer minstens 48 uur laat acclimatiseren zodat de vloer soepel en makkelijk hanteerbaar is. Tijdens het leggen moet de kamer rond de 20°C zijn en de vloer moet leeg en stofvrij.

Hierna kan het legwerk van de klik PVC vloer beginnen.

Wat heeft u nodig om een klik PVC vloer te leggen?

Als het goed is ligt de basis al, de vlakke ondergrond met de PVC ondervloer. Voordat u dan daadwerkelijk aan de slag kunt met leggen is het handig om deze dingen bij de hand te hebben:

  • Stanleymes
  • Rubberen hamer
  • Profielmal
  • Aanslagblok
  • Slagijzer
  • Afstand houders
  • potlood

Al deze dingen zitten ook in ons klik PVC legset, zodat u alles in één keer kan aanschaffen!

Waar kunt u het beste beginnen met het leggen van de klik PVC vloer?

Het leggen kan beginnen! Allereerst moet u bepalen in welke richting u de klik PVC vloer wilt gaan leggen. Het mooiste is om de vloer te leggen in de richting van de grootste lichtbron. Begin dan het leggen in de hoek van de ruimte. Leg de PVC planken met de groef naar de muur en hou rekening met minimaal 5 mm speling tussen de muur.

Hoe werkt u een klik PVC vloer het mooiste af?

Tijdens het leggen heeft u de klik pvc vloer ongeveer 5 mm van de muren af gehouden. Om de kier tussen de muur en de vloer af te werken bent u daar een plint nodig. U kunt kiezen tussen een Hoge plint die tegen de muur aan wordt gekit of een platte plakplint die op de vloer wordt geplakt.

Er zijn veel verschillende kleuren en formaten plinten verkrijgbaar. Zoek de plint uit die u mooi vindt of vraag gerust één van onze PVC specialisten om advies.