Eiken planken vloer

Eiken planken vloer

Ooit gedacht aan een eiken planken vloer in huis? Eiken planken zijn erg rustiek en passen dan ook perfect in een landelijk interieur. Door de natuurlijke uitstraling van een eiken planken vloer krijgt jouw huis een hele warme sfeer. Je kunt bij ons kiezen uit eiken planken met verschillende afwerkingen: geborsteld, geschuurd of verouderd. Alle drie bewerkingen hebben een ander effect op de eiken houten vloer.

Geschuurde eiken planken zijn de standaard. Dankzij het schuren komen de natuurlijke kenmerken van de planken, zoals de nerven en noesten, mooi naar voren. Als je van een naturel look houdt, dan is de geschuurde eiken plank de beste keuze voor jou.

Je kunt ook kiezen voor geborstelde eiken planken. Bij deze afwerking worden de noesten, kwasten en nerven extra benadrukt. Dit is een ideale afwerking als je houdt van een robuuste vloer die de natuur uitstraalt. De vloer oogt ruw, maar is dat natuurlijk niet.
Een eiken houten planken vloer wordt in de loop der jaren steeds mooier. Ook vallen kleine beschadigingen zoals deukjes en krasjes nauwelijks op bij een verouderde vloer. Wil je niet een aantal jaar wachten voordat de vloer verouderd eruit ziet? Dan kan je kiezen voor de verouderde eiken planken. Deze afwerking laat het lijken alsof de vloer al jaren oud is. Een verouderde uitstraling staat heel chique en klassiek. ‘Verouderd’ klinkt misschien niet positief, maar voor een eiken planken vloer is dit zeker wel een pluspunt.

Extra brede eiken planken

Extra brede eiken planken geven een rustig en chique effect. Vroeger werden brede planken gebruikt in huizen van rijke mensen, zoals landhuizen en kastelen. De vloer straalt rijkdom uit en past ook hedendaags in zowel een modern als een klassiek interieur. Brede planken hebben bovendien een ruimtelijk effect, zo oogt jouw woning een stuk groter. In een moderne inrichting zijn grijze eiken planken erg geschikt. De geschuurde afwerking geeft een strakke look.

Eiken planken in visgraatpatroon

Het visgraatpatroon bestaat al eeuwen en is een tijdloos patroon. Toch heeft het visgraatpatroon een tijd gekend dat het minder populair was, gelukkig is het patroon nu weer helemaal in de mode. Ook met eiken planken kan je een prachtig visgraatpatroon leggen. Dit patroon past in elk soort interieur, klassiek of modern. Met een lichte kleur creëer je rust, met een donkere eiken planken vloer creëer je warmte en gezelligheid. Het visgraatpatroon geeft een chique uitstraling aan de vloer. En één ding is zeker: over honderd jaar is deze vloer nog steeds erg populair en hartstikke mooi, zo niet mooier.

Vraag gratis een staal aan

Nog niet helemaal zeker over welke eiken planken je het mooiste vindt? Vraag dan gratis een proefstaal aan. Dan kun je in alle rust de verschillende eiken planken bekijken vanuit het comfort van je eigen woning. Heb je vragen of wil je meer informatie? Dan helpen we je graag verder, neem daarvoor contact met ons op.

Geef een reactie