Houten parketvloer

Houten parketvloer

Een houten parketvloer: rustiek & authentiek

Een massief houten vloer is voor veel mensen een droom. Dat snappen we heel goed, want een houten vloer, zoals een parketvloer, creëert een gezellige, warme sfeer en heeft altijd een unieke uitstraling. Geen enkele houten parketvloeren is hetzelfde, omdat geen enkele boom natuurlijk hetzelfde is.

Vloer voor het leven

Houten vloeren worden in de loop der jaren alleen maar mooier en met het juiste onderhoud zal een houten parketvloeren tientallen jaren meegaan. Qua reiniging is het voldoende om de houten parketvloer regelmatig te stofzuigen. Daarmee verwijder je vuildeeltjes die kunnen krassen op de vloer als ze blijven liggen. Qua verzorging is het verstandig om eens in de twee jaar een speciale onderhoudsset te gebruiken voor de houten parketvloeren. Hiermee reinig je de vloer grondig en breng je een beschermende laag aan, waardoor de vloer weer lange tijd tegen vuil en beschadigingen is bestand.

Houten parketvloeren met vloerverwarming

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een houten parketvloer niet met vloerverwarming gecombineerd kan worden. Dat is gelukkig onjuist, een houten parketvloer kan prima gecombineerd worden met vloerverwarming. Waar je wel op moet letten is de dikte van de parketvloer. Een dikke vloer isoleert goed en dat gaat ten koste van het rendement van de vloerverwarming. De parketvloer mag dus niet té dik zijn, vooral niet als je de vloerverwarming als hoofdverwarming wil gebruiken. Daarnaast zijn niet alle houtsoorten geschikt voor vloerverwarming, omdat ze kunnen gaan ‘werken’. Eiken is de meest populaire houtsoort, dit is hardhout en zal niet snel gaan werken. Voor het beste rendement kies je voor lamelparket, dit is in lagen opgebouwd kruislings verlijmd parket. Lamelparket werkt niet tot nauwelijks. Massief parket kan wel gaan werken bij temperatuurverschillen en is daardoor minder geschikt.

Houten parketvloer past in elk interieur

Een houten parketvloer geeft een rustieke en robuuste sfeer aan je woning. Je hoeft je geen zorgen te maken of deze vloer wel bij jouw interieur past, want een houten vloer past eigenlijk in elk soort interieur. Van klassiek tot modern. Bovendien heb je veel keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je altijd iets kunt vinden dat bij je woonwensen past.

Topkwaliteit houten parketvloer

Juist omdat je een houten parketvloer voor het leven koopt, moet de vloer aan een aantal eisen voldoen. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van een mooie vloer. Het hout moet tegen een stootje kunnen en mag ook niet teveel uitzetten of inkrimpen bij vocht- of temperatuurverschillen. Onze houten parketvloeren zijn van hoge kwaliteit en gaan gegarandeerd tientallen jaren mee. We helpen je graag met het uitzoeken van je nieuwe houten parketvloer en adviseren daarbij ook over de randartikelen die je nodig hebt, zoals de juiste ondervloer en andere artikelen om de vloer te (laten) leggen.
Wil je ook graag een authentieke en stoere houten parketvloer in je woning, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of meer informatie. Je kunt bij ons ook een proefstaal bestellen van de vloeren die je mooi vindt. Dan kun je in alle rust thuis een aantal vloeren bekijken en vergelijken.

Geef een reactie