Houten vloerdelen

Houten vloerdelen

Een houten vloer kan op verschillende manieren worden gelegd. Eén van die manieren is met houten vloerdelen. Eigenlijk is het een breed begrip, maar doorgaans wordt er met houten vloer brede vloerstroken bedoeld. Dit zijn bredere planken die een landelijke sfeer hebben. Om die reden worden houten vloerdelen ook wel ‘landhuisdelen’ genoemd. Drie keer raden waar je dit soort vloeren vaak ziet?

Houten vloerdelen in je woning

Van oudsher werden deze houten vloerdeel geplaatst in landhuizen. Tegenwoordig kunnen ze prima worden gelegd in allerlei woningen. De vloeren zijn al lang niet meer uitsluitend voor landhuizen. Houten vloerdeel  staan zelfs in een kleinere ruimte mooi, want de brede planken maken een ruimte optisch groter. Tevens is een houten vloer ideaal voor mensen met een stofmijtallergie. Houten vloeren houden nauwelijks stof vast en zijn vele malen hygiënischer dan bijvoorbeeld tapijt.

Onze collectie houten vloerdelen

Houten vloeren zijn standaard vrij robuust, maar met verschillende afwerkingen krijgt de vloer al een hele andere uitstraling. De opties zijn geschuurd, geborsteld en verouderd. De geschuurde afwerking is standaard, hierbij zijn de noesten en kwasten zichtbaar in het hout. Bij de geborstelde afwerking zijn de noesten en kwasten veel duidelijker aanwezig. De verouderde afwerking spreekt voor zich: de houten vloerdelen lijken verouderd, alsof de vloer al jaren oud is. De vloer is uiteraard gewoon nieuw. Kleine beschadigingen in de toekomst vallen dankzij de verouderde look niet op. Naast deze opties hebben we ook nog keuze uit maar liefst negen verschillende kleuren.

Topkwaliteit houten vloerdelen

Onze collectie houten vloerdelen bestaat uitsluitend uit hout van topkwaliteit voor een lage prijs. Zo voldoen alle houten vloerdelen aan het keurmerk ‘1 bis’. Je kunt de 1 bis-kwaliteit vergelijken met een Michelin-ster bij restaurants. De houten vloerdelen voldoen aan een bepaalde kwaliteit. Je weet bijvoorbeeld zeker dat deze vloeren vrij zijn van spint en de noesten mogen niet groter zijn dan anderhalve centimeter. Ook vind je in deze eiken vloerdelen weinig kleurverschillen, waardoor de vloer een rustige uitstraling heeft.

Houten vloerdelen met vloerverwarming

Hout is een natuurproduct, bij veranderingen in de luchtvochtigheid of de temperatuur zullen houten vloerdelen uitzetten en inkrimpen. Hout past zich aan de omgeving aan en daarom wordt een houten vloer nooit strak tegen de muur gelegd. Houten vloerdelen hebben een paar millimeter ruimte nodig om te kunnen ‘werken’. Alleen als de temperatuur en luchtvochtigheid het hele jaar gelijk zou blijven, dan kan er geen werking plaatsvinden. In een land zoals Nederland is dat helaas geen mogelijkheid. Dat betekent echter niet dat houten vloerdelen geen optie zijn voor jouw interieur.

Houten vloeren blijven mooi

Houten vloeren blijven een leven lang mooi, maar daar is wel een klein beetje onderhoud voor nodig. De duurzaamheid van de houten vloer wordt aanzienlijk verlengd door regelmatig te stofzuigen en eens in de twee jaar een speciale onderhoudsset te gebruiken. Het onderhoud valt dus heel erg mee, maar het echt de inspanning waard. Kleine beschadigingen kan je overigens ook voorkomen door het plaatsen van goede deurmatten en regelmatig je schoenen te verwisselen voor sokken of sloffen. Vergeet niet om viltdopjes te plaatsen onder je meubels en het stofzuigen zou moeten gebeuren met een speciale zachte borstel.

Toplaag houten vloerdeel

Elke vloer slijt na verloop van tijd, daar is niks tegen te doen. Het mooie aan houten vloer is dat je in geval van slijtage de vloer gewoon kunt schuren en opnieuw kunt lakken of oliën. Andere vloeren kunnen niet worden geschuurd en die zal je dan ook simpelweg moeten vervangen als ze eenmaal versleten zijn. Gelukkig is dat bij houten vloerdelen niet het geval. Daardoor is de vloer duurzaam en een investering voor de rest van je leven. Kies je voor het aflakken van je houten vloerdelen, dan heb je een hoge bescherming tegen vocht en vuil. Was of olie dringen tot diep in het hout door en laten de natuurlijke uitstraling van de vloer weer helemaal opleven. Echter geven olie en was geen slijtvaste toplaag. Waar je dus voor kiest is maar net wat je het mooiste vindt.

Houten vloerdeel uitkiezen

Met de ruime keuze in ons assortiment begrijpen we heel goed dat het lastig is om houten vloer uit te kiezen. Je kunt ons dan ook altijd vrijblijvend om advies vragen of een gratis proefstaal opvragen van de houten vloer die je mooi vindt. Op die manier kan je in alle rust de houten vloerdelen bekijken vanuit de rust en het comfort van je eigen huis.

Geef een reactie