De 3 grootste verschillen tussen PVC en laminaat

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer, maar twijfelt u nog tussen laminaat en PVC? Dan leest u de perfecte blog! In dit artikel leggen wij uit wat de drie grootste verschillen zijn tussen PVC en laminaat. Dat maakt de keuze stuk makkelijker!

 

 

1.    De opbouw van PVC en laminaat

Eén van de verschillen tussen PVC en laminaat is de opbouw van het product. Laminaat bestaat bijvoorbeeld uit samengeperst hout. Dit betekent dat het een natuurlijk product is, en het enigszins kan werken.

Verder is PVC opgebouwd uit kunststof. Een PVC plank bestaat uit drie lagen: De basis laag, de print met het design en een PVC toplaag. Omdat PVC kunststof is, zet het bijna niet uit en is het waterbestendig.

 

 

2.    Dikte

Daarnaast verschillen PVC en laminaat vloeren van dikte. Laminaat vloeren verschillen tussen de 6 tot en met 8 millimeter dikte. Dit zorgt er voor dat laminaat veel hoogteverschillen aan kan. Een goede ondervloer zorgt er voor dat een laminaat vloer nog meer reliëf aan kan.

PVC vloeren zijn van wat dunner materiaal gemaakt. Klik PVC kan verschillen tussen de 3 en 5 millimeter dikte en verlijmbare PVC kan verschillen tussen de 2 en 3 millimeter dikte. Voor PVC is het dus belangrijk dat uw basisvloer zo goed als vlak is. Klik PVC kan zo’n 2 millimeter aan hoogteverschil aan, terwijl bij verlijmbare PVC de ondergrond helemaal egaal moet zijn.

 

 

3.    Combineren met vloerverwarming

Tenslotte staat op nummer drie de combinatie met vloerverwarming. Wanneer u vloerverwarming onder u dekvloer hebt wilt u natuurlijk maximaal plezier daar van hebben.

Laminaat is erg goed te combineren met vloerverwarming. Belangrijk is dan wel dat u een passende ondervloer kiest die ook geschikt is voor vloerverwarmingsgebruik. Daarnaast kan het laminaat iets gaan werken door de warmte van de vloerverwarming. Erg belangrijk is dus dat u bij het plaatsen van de vloer een centimeter afstand houdt tot aan de wand.

De combinatie van PVC en vloerverwarming is een perfecte match. Bij klik PVC is het net zoals bij laminaat belangrijk om een geschikte ondervloer te gebruiken.

Omdat verlijmbare PVC geen ondervloer nodig heeft en direct op de ondervloer verlijmd kan worden, haalt dit het maximale rendement uit uw vloerverwarming. Ook omdat verlijmbare PVC vloeren van wat dunner materiaal zijn gemaakt, geleidt het de warmte van de vloerverwarming nog beter.

 

Advies op maat

Heeft u behoefte aan advies op maat? Neem dan vooral contact met ons op of kom langs in onze showroom! Bij binnenkomst staat er koffie en een broodje voor u klaar.