Verschillende soorten PVC vloeren
PVC, misschien heeft u er al eens van gehoord. Al heel wat mensen hebben zo’n prachtige PVC vloer in de woonkamer liggen. Bent u nou benieuwd naar de verschillende PVC vloeren en wilt u graag iets meer weten over dit product? In deze blog vertellen wij u graag iets meer over de verschillende soorten PVC vloeren en hoe deze te gebruiken. Lees nu snel verder!
Klik PVC
Misschien wel het meest bekende product is klik PVC. Klik PVC is afgeleid van het wel bekende laminaat. Laminaat is een vloertype wat bestaat uit een kunststof laag met daaronder een houten laag waar een klik verbinding in is verwerkt. Klik PVC heeft eigenlijk hetzelfde principe maar het enige verschil is dat Klik PVC voor 100% gemaakt is van kunststof. Klik PVC is er in verschillende soorten en maten. Zo kennen we grote brede planken maar ook smallere planken. Ook is PVC verkrijgbaar in verschillende soorten motieven, hierover later in deze blog meer. Klik PVC is net zoals laminaat super eenvoudig te leggen. Allereest is het belangrijk dat de basisvloer waar de vloer op gelegd wordt, goed vlak is. Daarnaast is het belangrijk voordat u de klik PVC gaat leggen een goede ondervloer te leggen op de basisvloer. Door gebruik te maken van een ondervloer zorgt u ervoor dat het loopgeluid gereduceerd wordt, de plank goed op zijn plek blijf liggen en de isolatie optimaal is. Het plaatsen van de Klik PVC zelf is net zoals het plaatsen van laminaat, extreem eenvoudig. U kunt de plankjes PVC zo in elkaar vastklikken. Is het plankje te groot? Geen probleem, PVC is eenvoudig op maat te maken met een stanleymes.
Verlijmbaar PVC
Naast het hiervoor genoemde klik PVC, kennen we in de PVC-wereld ook verlijmbaar PVC. Deze soort PVC dient, zoals de naam als zegt, verlijmd te worden. De plank van verlijmbaar PVC is overigens ook anders dan de klik PVC plank. Verlijmbaar PVC is een stuk dunner dan klik PVC omdat de kunststof klikverbinding niet op de planken van verlijmbaar PVC zijn gemonteerd. Verlijmbaar PVC wordt verlijmd op de basisvloer. Om er voor te zorgen dat de vloer na het leggen geen bobbels en heuvels bevat, wordt de basisvloer voor het verlijmen meestal geëgaliseerd. Na het egaliseren wordt er een primer aangebracht die er voor zorgt dat de lijm goed hecht aan de basisvloer. Als de primer op de basisvloer zit kan het leggen beginnen. Het verlijmen van PVC wordt door de meeste mensen lastiger ervaren als het plaatsen van een klik PVC vloer. De meeste mensen kiezen er daarom ook voor om het verlijmen van een PVC vloer uit te besteden aan een vloerenlegger.
Verschillende motieven
Net zoals bij laminaat, kennen we bij PVC ook verschillende soorten motieven. Zo is PVC ook verkrijgbaar in het o zo gewilde visgraatmotief. Naast het visgraatmotief kennen we bij PVC ook het tegelmotief, de Hongaarse punt en de band en bies. Naast dat PVC vloeren qua uiterlijk heel dicht in de buurt komen van houten vloeren, zijn PVC uitermate geschikt voor het gebruik i.c.m. vloer verwarming. Dus mocht u opzoek zijn naar een nieuwe vloer? Overweeg PVC dan zeker ook eens!