De opkomende trend van nu: De walvisgraat vloer

De walvisgraat vloer, heeft u er al eens van gehoord? Het is nog vrij onbekend voor de meesten, maar we zien dat dit een opkomende trend is. Het is familie van de visgraat vloer, zoals ook de naam al zegt. In deze blog zullen we u toelichten wat de walvisgraat vloer is, wat het verschil is met de visgraatvloer, hoe deze gelegd moet worden en hoe het onderhouden moet worden.

Walvisgraat vloer vs. Visgraat vloer

Tussen de walvisgraat vloer en de normale visgraatvloer zitten geen hele grote verschillen. Het grootste verschil is het formaat van de planken. Normale visgraatvloeren (links) zijn korter en smaller dan de walvisgraat vloer. De walvisgraat vloer (rechts) is in principe de XXL versie van de visgraatvloeren. Het is net als de walvis, groot en indrukwekkend! Deze vloer straalt veel luxe uit, en is daarnaast ook nog tijdloos!

Hoe wordt de walvisgraatvloer gelegd?

De walvisgraat PVC vloer is alleen beschikbaar in de Plak PVC versie. Hierbij is het belangrijk dat de vloer geëgaliseerd is, voordat de vloer hierop bevestigd wordt. Het is mogelijk om de vloer te laten leggen door ons, maar u kunt ook gemakkelijk zelf een plak PVC vloer leggen met de Flex Pro ondervloer. Ook dan is het belangrijk dat de ondervloer goed egaal is, aangezien deze ondervloer vrij dun is en lang niet alle oneffenheden uitvlakt. De Flex Pro ondervloer is een zelfklevende ondervloer, waar u eenvoudig en snel overheen kan leggen. U rolt de ondervloer uit, snijdt een strook op maat met een stanleymes en plakt hem op deze ondervloer. Makkelijk en snel!

Het onderhouden van de walvisgraatvloer

Het onderhouden van de walvisgraatvloer vergt niet veel tijd en energie. Stofzuigen en dweilen is al het grootste werk. Met ons onderhoudsset zorgt u ervoor dat de vloer helemaal van goede kwaliteit blijft. Hier zit een PVC-reiniger in die u kunt gebruiken voor het schoonmaken van uw vloer. Deze zorgt ervoor dat er geen waas achter blijft op de vloer, zoals wel het geval kan zijn bij reguliere schoonmaakmiddelen. De Strip & Clean die in het set zit kunt u eens per half jaar gebruiken. Deze zorgt voor een extra beschermlaagje op uw vloer, en vult de kleine krasjes op. Met deze producten kunt u voor een hele lange tijd van uw vloer genieten!

Bent u na het lezen  van deze blog nieuwsgierig geworden naar onze walvisgraatvloeren? Neem dan contact op met onze vloerenspecialisten om u verder te informeren.