Goedkope parketvloer

Goedkope parketvloer

Welke goedkope parketvloer je ook zoekt, wij hebben alle soorten goedkope parketvloer voor een voordelige prijs. Onder parket valt massief parket, lamelparket en fineerparket. Al ons parket komt in een breed aanbod van kleur en afwerking. Door sterke toplagen en speciale bewerkingen is de kans op werking (inkrimping en uitzetting) minimaal bij onze collectie goedkope parketvloer.

Goedkoop massief parket

Houten vloeren zijn al eeuwen populair, zelfs vroeger al. Houten vloeren waren echt een luxeproduct. Toen bestonden er echter nog geen geavanceerde technieken en waren goedkope parketvloer vooral van massief hout. Massief parket heeft een hele lange levensduur, omdat je de vloer een aantal keer kunt opschuren en opnieuw kunt lakken, oliën of met wax kunt afwerken. Voordat de vloer dus echt versleten is, ben je meerdere tientallen jaren verder. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor parket met meerdere lagen, zoals lamelparket. Op zoek naar prachtig massief parket voor een lage prijs? Bekijk dan onze collectie massief parket.

Goedkoop lamelparket

Massief parket heeft één nadeel waar lamelparket niet tot nauwelijks last van heeft: massief parket kan gaan werken. Omdat de planken uit puur hout bestaan, kunnen ze bij veranderingen in de temperatuur en luchtvochtigheid gaan werken. Ook kan massief parket niet goed tegen dweilen met een sopje, daar zet de vloer van uit. Lamelparket bestaat uit verschillende lagen hout die kruislings op elkaar zijn verlijmd. Dat gaan de werking van de planken sterk tegen. De toplaag, vaak van eiken, ziet er hetzelfde uit als bij massief parket. Lamelparket is een minder gevoelige vloer met dezelfde mooie uitstraling. Het is niet verwonderlijk dat dit een hele populaire vloer is. Op zoek naar goedkoop lamelparket? Bekijk onze uitgebreide collectie lamelparket.

Goedkoop fineerparket

Bij fineerparket is alleen de toplaag van hardhout, deze is slechts een millimeter dik. De fineerlaag wordt verlijmd op een HDF- of MDF-laag, vezelplaat of multiplex. De onderlaag bepaalt de sterkte van de vloer. Fineerparket is zeer goed bestand tegen intensief voetverkeer. Fineerparket is heel dun en daardoor uitermate geschikt voor vloerverwarming. Lamelparket kan ook gecombineerd worden met vloerverwarming, maar deze vloer is dikker en laat de warmte van de verwarming minder goed door. Massief parket is niet geschikt voor vloerverwarming.

Een ander voordeel van fineerparket is de zeer lage prijs.

Doordat er minder hout wordt gebruikt, zakt de prijs aanzienlijk. Bovendien beschikt fineerparket over een kliksysteem, waardoor je de vloer eenvoudig zelf kunt leggen. Ook het onderhoud van fineerparket is minimaal. Een nadeel van fineerparket is dat de vloer zo dun is, dat deze niet geschuurd kan worden. De levensduur van fineerparket is dus minder lang dan van lamelparket of massief parket.

Extra breed parket

Al ons parket is ook beschikbaar in extra brede planken. Brede planken zorgen voor een ruim aanzicht. Kleinere ruimtes zijn dus zeker gebaat bij extra breed parket. Daardoor lijkt je interieur niet alleen optisch groter, maar ook veel rustiger. Een druk patroon of kleine plankjes raden we in kleine ruimtes dan ook niet aan. Voor vrijblijvend advies over de beste vloer voor je interieur kan je altijd contact met ons opnemen. We denken graag met je mee!

Verschillende afwerkingen parket

Parketvloer kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt. Zo kan je bij ons kiezen uit parket met een geschuurde afwerking, een geborstelde afwerking of een verouderde afwerking. De verschillende afwerkingen zorgen voor een hele andere uitstraling van de goedkope parketvloer. Ons parket krijgt standaard een geschuurde afwerking, waarbij de authentieke kenmerken van het hout mooi naar voren komen.

Geborstelde parketvloer

Als je jouw parketvloer laat borstelen, komen de natuurlijke kenmerken van het hout nog sterker naar voren. De groeven en noesten zijn beter zichtbaar dan bij geschuurd parket. Als je van een natuurlijke en robuuste look houdt, dan past een geborstelde afwerking goed bij jouw interieur.

Verouderde parketvloer

Een verouderde goedkope parketvloer is niet een hele oude vloer, maar een nieuwe vloer met een verouderde look. Dat is een goede eigenschap, want mochten er krasjes of kleine beschadigingen ontstaan op je nieuwe vloer, dan vallen deze nauwelijks op. Houten vloeren worden in de loop der jaren alleen maar mooier, maar met een verouderde goedkope parketvloer hoef je niet op deze prachtige look te wachten. Die heb je dan direct in huis! Een nieuwe vloer met een prachtige authentieke uitstraling.

Legwijze parketvloeren

Goedkope parketvloer kunnen op twee manieren worden gelegd: zwevend of verlijmd. Massieve parketvloeren kunnen ook worden verspijkerd. Bij zwevende vloeren wordt er gebruik gemaakt van een ondervloer. De meeste parketvloeren beschikken over een mes en groef-verbinding, waarmee de vloerdelen in elkaar geschoven kunnen worden. De verbinding wordt versterkt met lijm. De vloeren die worden verlijmd aan de ondergrond liggen veel steviger. Je hebt minder contactgeluid, maar de vloer kan er niet meer uit gehaald worden bij bijvoorbeeld een verhuizing.
Hulp nodig bij het uitzoeken van de perfecte parketvloer? Of wil je even rustig een paar proefstalen bekijken? Dat kan. Vraag gratis en vrijblijvend proefstalen aan of kom kijken in de showroom. We kunnen je ook vrijblijvend adviseren. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Geef een reactie