Eiken parketvloer

Eiken parketvloer

Droom je al jarenlang van een echte eiken parketvloer vloer in huis? Dat begrijpen we volkomen, een houten vloer is prachtig met een natuurlijke en levendige uitstraling. Bovendien gaan onze houten vloeren van topkwaliteit tientallen jaren mee. Een vloer voor het leven!

Eiken parketvloer

Bij een houten vloer gaat het in de meeste gevallen om een eiken parketvloer. Eiken is de meest populaire soort hardhout voor een houten vloer. Dit komt omdat het een relatief snelgroeiende boomsoort is en erg duurzaam is. Omdat de boomsoort snel groeit, is de prijs lager dan andere boomsoorten die langzamer groeien. De lagere prijs speelt natuurlijk ook een rol in de populariteit van de eiken parketvloer.
Een woning met een houten vloer ziet er gezellig, knus, sfeervol, levendig en landelijk uit. Het geeft iedereen die binnenkomt een warm welkom. Bovendien zijn de planken van een houten vloer uniek: je zal nergens een dubbele print vinden in de gehele vloer. Elk deel is uniek!

Goede afwerking parketvloer

Voor een duurzaam leven van je parketvloer is de afwerking heel belangrijk. Standaard krijgt parket een finish van lak of olie. Deze laag is tevens de reden dat een houten vloer iets meer onderhoud vraagt dan andere vloeren – de beschermlaag moet regelmatig worden bijgewerkt. Daarmee verleng je de levensduur van je houten vloer aanzienlijk. Gebruik wel speciale reinigingsmiddelen voor een houten vloer die met olie of lak is afgewerkt.

Past een eiken parketvloer bij mij?

Een houten vloer zoals een eiken parketvloer past in ieder interieur. Houten vloeren zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten en kunnen dan ook gemakkelijk aangepast worden aan jouw wensen. Je kiest een houten vloer voor het leven, dus beslissen welke vloer het uiteindelijk wordt kan wel spannend zijn. Wij kunnen je helpen met het maken van de juiste keuze voor jouw interieur. Heb je eenmaal je droomvloer gevonden, dan kan je tientallen jaren genieten van een duurzaam natuurproduct.

Zelf eiken parketvloer samenstellen

Het kan natuurlijk zijn dat je, ondanks de ruime keuze in parketvloeren, toch nét niet die ene speciale vloer hebt gevonden. Dat is bij ons geen probleem! We hebben een unieke service waarbij je jouw eigen parketvloer kan samenstellen. Dat doe je aan de hand van drie simpele stappen:

  1. Kies een houtsortering;
  2. Keuze uit juiste kleur;
  3. Kies afwerking.

Zo heb je gegarandeerd een unieke en persoonlijke vloer. Niemand heeft zo’n vloer als die van jou! Je kunt de vloer precies zo maken dat hij perfect bij je interieur past. Wij kunnen je wederom helpen bij het samenstellen van je eigen vloer. Neem hiervoor gerust contact op. Droomvloer samengesteld? Onze professionele legservice legt de vloer graag voor je.

Geef een reactie